A ŠKODA KAROQ első közeli képei: az új kompakt szabadidő-autó kifejező formái

2017-05-17

Nem sokkal világpremierje előtt a cseh autógyártó betekintést engedett új kompakt szabadidő-autójára, a ŠKODA KAROQ modellre. A ŠKODA új, érzelemdús és dinamikus formai nyelvezete ezen a szabadidő-autón is első pillantásra felismerhető. A ŠKODA KAROQ kifejezetten karakteres megjelenésű, számos kristályszerű részletével erőt, megbízhatóságot és eleganciát sugároz. Nagyobb méretei érezhetően növelik az utasok kényelmét, és kategóriavezető méretű csomagtartó kialakítását tették lehetővé.

Az új ŠKODA KAROQ érzelemdús és dinamikus formái a számos kristályszerű részletével tökéletesen tükrözi a ŠKODA új formai nyelvezetét. A hangsúlyosan háromdimenziós hatású orrészen a hűtőrácsot krómozott díszléc keretezi, amely függőleges kettős lamelláival, trapéz alakzatával már a ŠKODA szabadidő-autóinak védjegyévé vált.

A fényszórók kialakítását a cseh üvegművészet gazdag hagyományai ihlették. A teljes egészében LED-technikájú fényszórók kristályszerű metszete valamint a nyolc fénycsíkból álló "szempilla" egyedülálló világítási képet alkot. A  nagyméretű ŠKODA logó büszkén feszít a motorháztetőn.

A LED-technika hátul is szerepet kap, a hátsó világítás, a féklámpa valamint a ködzárófény készül így. A formai nyelvezetnek megfelelően a hátsó lámpák keskenyek, letisztultak, kívül a sárvédőkbe, belül a csomagtartó ajtajába simulnak. A hátsó lámpák világítási képe a ŠKODA jellemző "C" betűjét vetítik.

A kompakt SUV 4382 mm hosszú, 1841 mm széles és 1605  mm magas. A hosszú tengelytáv 2638 mm (az összkerékhajtású modell esetében: 2630 mm), kényelmes útfekvést biztosít a ŠKODA KAROQ számára, és egyúttal nagyvonalúan tágas utasteret eredményez.

A ŠKODA márkanév mindig kivételes alapfelszereltséget jelent, ez alól az új ŠKODA KAROQ sem kivétel. A csomagtartó térfogata már abban az esetben is 521 liter, ha a hátsó ülések a helyükön vannak. Ez azonban tovább növelhető 1 630 literre, a hátsó ülések lehajtásával. Az opcionális VarioFlex hátsó ülésekkel a csomagtartó térfogata 479 valamint 588 liter között változtatható.

A VarioFlex rendszer három különálló hátsó ülést jelent, amelyek egyenként mozgathatók, állíthatók vagy akár ki is vehetők - ekkor a kompakt szabadidő-autó 1810 literes rakterű furgonná alakul.

A belső térben újonnan tervezett műszerfal kapott helyet, ami egy magasabb felső és egy keskenyebb alsó szakaszra oszlik - az elválasztás különösen az első utasülés előtti nagyméretű felületeken figyelhető meg jól. A műszerfal  dekorelemei az első ajtók kárpitjain folytatódnak.

A ŠKODA KAROQ belső formáit merész függőleges vonalak tagolják. A négy nagy szellőzőnyílás is függőleges elrendezésű, akárcsak a központi kijelző két oldalán a kezelőszervek kapcsolói. A LED belső világítás jelentős szerepet kapott a nagyvonalúan méretezett belső térben. A négy ajtó kárpitjainak felső részében egészen vékony világító csíkokat rejtettek el a tervezők, amelyek folytatódnak a műszerfalon is. A vezető 10 árnyalat közül választhat, és a fényerőt is szabályozni tudja a fényerőt és szabályozni is tudja.

A ŠKODA márka a következő években következetesen folytatja Stratégia 2025 programja keretében modellkínálatának bővítését. Ennek középpontjában elsősorban a szabadidő-autók kínálatának bővítése áll. A ŠKODA KODIAQ modellel nem sokkal ezelőtt egy új nagyméretű szabadidő-autót vezetett be a márka a nemzetközi piacokon. Az új ŠKODA KAROQ modellel a vállalat most a következő mérföldkövet teszi le. Az új kompakt szabadidő-autó világpremierjét május 18-án Stockholmban tartja a gyártó.

Tovább
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés