Új vezetői segédrendszerekkel és csúcsszínvonalú connectivity ajánlatokkal érkezik a ŠKODA OCTAVIA

2017-01-02

› A legigényesebb internetes és hálózati kapcsolatok a ŠKODA Connect mobil online-szolgáltatásaival
› Infotainment online-szolgáltatások az aktuális információk és a szórakoztatás szolgálatában
› Care Connect szolgáltatások különböző asszisztens- és jármű-távelérési funkciókkal
› Új vezetői segédrendszerek a tovább fokozott biztonságért és kényelemért

Széleskörűen átdolgozta és új technikákkal gazdagította "bestsellerét" a ŠKODA. A mobil online-szolgáltatások révén a ŠKODA OCTAVIA még szorosabb kapcsolatban állhat vezetőjével, miközben új vezetői segédrendszerek egész sora teszi az autózást még biztonságosabbá és kényelmesebbé.

Új connectivity ajánlatokkal bővítette "bestsellere" kínálatát a ŠKODA, mégpedig a ŠKODA Connect keretében kínált mobil online-szolgáltatások formájában. A választék két kategóriára oszlik: az Amundsen és Columbus navigációs rendszerekhez kínált Infotainment Online szolgáltatások az információ és a navigáció, míg a Care Connect szolgáltatásai infotainment-rendszertől függetlenül a segélynyújtás és a távelérés területeire terjednek ki.

Különösen hasznos szolgáltatás az Infotainment Online kínálatban az online közlekedési információk (Online Traffic Information), amely valós időben jelzi a kiválasztott útvonal forgalomterhelését és torlódást érzékelve kerülő útvonalat ajánl. A szolgáltatások emellett üzemanyagárak, parkolási információk, hírek és időjárás formájában nyújtanak testreszabott tájékoztatást. A ŠKODA Connect portáloldal segítségével az úti célok és érdeklődési pontok (Point of Interest; POI) az otthoni számítógépről közvetlenül az autó navigációs rendszerére továbbíthatók. A Columbus navigációs rendszer további funkciókat is kínál, köztük a Google EarthTM és a Google StreetviewTM képeivel. Az online térképfrissítéssel mindenkor a legújabb navigációs térképek állhatnak a vezető rendelkezésére.

A Care Connect szolgáltatások egyik legfontosabbja a vészhívás (Emergency Call, eCall), amely balesetet követően önműködően aktiválódik - amennyiben valamelyik vezető- vagy utasvisszatartó rendszer működésbe lép - és riasztja a segélyközpontot. Mindezt a kisebb balesetekről tájékoztató funkció és a műszaki segélyhívás egészíti ki. Szintén a proaktív szolgáltatások között szerepel a szervizidőpont-egyeztetés, amellyel a járműtulajdonos az esedékes karbantartás előtt kapcsolatba léphet a márkakereskedővel, hogy kényelmesen egyeztethesse a kívánt időpontot.

A ŠKODA Connect applikáció révén további Care Connect szolgáltatások is rendelkezésre állnak, különösen érdekesek az új távelérési funkciók. Az autó bizonyos állapotjelzőiről szóló szolgáltatás például a világításról vagy éppen az ajtók zárt állapotáról tájékoztat, míg a parkolási pozíció funkciója az autó pillanatnyi helyét mutatja meg. A "Kürt & Irányjelző" (Honk & Flash) az autó megtalálásában segít, a kürt és az irányjelző bekapcsolásával. A terület- (Area Notification) és sebesség-figyelmeztetés (Speed Notification) arra hívja fel a tulajdonos figyelmét, ha autójával általa nem engedélyezett helyen vagy tempóban közlekednek.

A széleskörűen továbbfejlesztett ŠKODA OCTAVIA vezetői segédrendszereinek kínálata jóval túlmutat az alsó-középkategórián, egyesek közvetlenül magasabb piaci szegmensekből érkezve bővítik tovább az eleve széles palettát. Az prediktív gyalogosvédelem (Predictive Pedestrian Protection) a városi forgalomra készült, s 10 és 60 kilométer/óra között automatikus vészfékezést aktivál, amennyiben gyalogos keresztezheti az autó útját. E rendszer a városi vészfék funkcióval rendelkező Front Assist technikának a része. A holttér-figyelő rendszer (Blind Spot Detect) két hátrafelé irányuló radarérzékelőjével sávváltáskor segíti a vezetőt, ütközésveszély esetén a külső visszapillantó tükörbe épített LED-fénnyel jelezve. A kiállási asszisztens (Rear Traffic Alert) az útra merőleges helyekről vagy kapubejárókból végzett tolatásos kiállási manővereket teszi biztonságosabbá, időben érzékelve a közelítő járműveket.

A ŠKODA OCTAVIA kínálatának további újdonsága a vontatmány-asszisztens (Trailer Assist). A vezető a külső visszapillantó tükrök állítókapcsolójával adhatja meg a tolatás irányának kívánt szögét, majd finom gázadáskor a rendszer ennek megfelelően kormányoz. Utánfutó nélküli tolatáskor a tolatás-asszisztens (Manoeuvre Assist) segíthet, amely önállóan fékez, ha az autó mögött akadályt érzékel.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés