ŠKODA Octavia: új felszereltségi kínálat az egyedülálló kényelemért

2016-11-16

- Új üléskárpit, extrafelszereltségként rendelhető hangulatvilágítás tíz választható színárnyalattal, új kialakítású műszerfal és kezelőegységek

- Új Simply Clever megoldások, mint a lehajtható asztalok és a LED elemlámpa

- Fokozott kényelem: fűtött kormánykerék és személyre szabható kulcs

- Teljes összekapcsolhatóság és akár 9,2 col átmérőjű kijelzővel szerelt infotainment rendszer 

A ŠKODA bővíti legkeresettebb modelljének felszereltségi kínálatát a még kiemelkedőbb kényelemért. A belső térben megvalósuló, mindenre kiterjedő újítások új dizájn elemeket és kezelési megoldásokat hoztak. A készülékek új generációját képviselő infotainment rendszer akár 9,2 col átmérőjű méretű kijelzővel is elérhető lesz már

A megújult ŠKODA Octavia belső terét különösen nagyvonalú térkínálat és letisztult elegancia jellemzi. Horizontális vezetésű formatervezési megoldásai az autó szélességéből fakadó nagyvonalú térkínálatot hangsúlyozzák, vonalai, felületei és arányai mértanilag letisztultak. A műszerfal kerek egységei nagyméretűek és könnyen leolvashatók, új grafikájuk pedig még stílusosabb megjelenést kölcsönöz számukra.

A ŠKODA számos újdonsággal jelentkezik a belső tér anyagait és színeit illetően. Az Ambition felszereltségi szint egy új fekete/barna kárpitkombinációval bővül, a műszerfal színe itt teljesen fekete. A többi felszereltségi szint kínálata is számos új kárpittal gazdagodott.

Ezen kívül a dekorbetéteket is felülvizsgálták a ŠKODA szakemberei. A Style és a Laurin & Klement felszereltségi szinteknél - az alapfelszereltség részeként - a ŠKODA az ajtók díszléceit hangulatvilágítással egészítette ki. Az ambient világításvisszafogott fényét tíz különböző színárnyalatban változtathatja a vezető.

A megújult ŠKODA Octavia továbbra is mércéül szolgál a kompakt kategóriában belső tér tekintetében. Mind a szedán, mind a kombi változat 73 milliméteres teret kínál a térdeknek a hátsó sorban, amely már a középkategóriára jellemző méret. A szedán kivitel csomagterének térfogata 590 liter (1580 liter lehajtott hátsó ülésekkel), a kombi verzió pedig 610 literes csomagtérrel büszkélkedhet, amely lehajtott hátsó ülésekkel 1740 literre növelhető. Amennyiben az utas oldali ülés háttámláját lehajtjuk (opcionálisan elérhető az Ambition és Style felszereltségnél), akár 2,92 méter hosszú tárgyak szállítására is lehetőségünk nyílik.

A kombi változatnál kérésre a ŠKODA elektronikus mozgatású csomagtér ajtót is kínál. Ezen kívül számos Simply Clever megoldással találkozhatunk a csomagtérben, mint például a kétoldalú szőnyegborítás (az Ambition felszereltségi szint felett, a G-TEC kivitelt leszámítva), a multifunkciós tároló, a csomagtér hálórendszere. A csomagtérben található négy táskaakasztó kampó az alapfelszereltség részét képezi.

A ŠKODA Octavia belső tere is több Simply Clever megoldást tartogat, sőt újdonságok is érkeznek a megújult modellel. A kardánalagútban elhelyezett palacktartók úgy kerültek kialakításra, hogy abba tökéletesen illeszkedjen a műanyag palackok alja, lehetővé téve így az egy kézzel való nyitásukat. A kombi változat csomagterében egy kivehető LED elemlámpa található, amely egy mágnessel rögzíthető a karosszériára. Az első ülések háttámlája lehajtható asztalokkal is rendelhető.

A kényelmi csomag két további lényeges újdonsággal bővült: mostantól a fűthető kormánykerék és a három, személyre szabható indítókulcs is a kínálat részét képezi. Amint a vezető nyitja az autót, az ő személyes beállításai aktiválódnak. Ez számos területet magába foglal, így a vezetői profil kiválasztását, a vezetői segédrendszereket, a belső és külső világítást, a Climatronic klímaberendezést és az elektromosan állítható üléseket is.

Az infotainment rendszer kínálatában szerepel a szériafelszereltség részét képező Swing illetve a Bolero hangrendszer valamint az Amundsen és Columbus navigációs rendszerek. Mind a négy rendszer a készülékek legújabb, gyorsan és egyszerűen vezérelhető generációjához tartozik. A ŠKODA márkára jellemzően az infotainment rendszerek alapvető funkciói a hagyományos gombok és kezelőegységek segítségével működtethetőek. Az érintőképernyő pedig sokkal inkább reagál a finom érintésre, mint az erős nyomásra. A Bolero, Amundsen és Columbus rendszereknél a kijelző új, kiemelkedő minőségű üveg hatású dizájnt kapott.

Az opcionálisan elérhető SmartGate technika lehetővé teszi, hogy az okostelefonról származó adatokat meghatározott alkalmazások segítségével egyszerűen megjelenítsük és intelligensen felhasználjuk. A Bolero hangrendszer (a Laurin&Klement felszereltségi szintnél a szériafelszereltség része) nagyfelbontású, 8 col átmérőjű üveg hatású dizájnnal készült érintőképernyőjét közelségérzékelővel szerelték fel, amely már az ujjak közelítésénél aktiválja a csúsztatást, görgetést és karakterbevitelt lehetővé tévő üzemmódot.

Az Amundsen navigációs rendszer Wi-Fi hotspot funkciót is elláthat, ezzel is szabad hozzáférést biztosítva az utasok számára az okostelefonon vagy tableten való internetes böngészéshez és a levelezésük intézéséhez. A csúcskategóriát képviselő Columbus navigációs rendszer integrált Wi-Fi hotspot funkciójával, 9,2 col átmérőjű és 1280 x 640 pixel felbontású kijelzőjével hódít. Kívánságra az LTE-modul különösen nagy sebességű internet-kapcsolatot tesz lehetővé a ŠKODA Octavia fedélzetén, akár 150 Mbit/s letöltési sebességet kínálva.

További újdonságok teszik teljessé a modell hardver-kínálatát. A MobilBox (az Ambition felszereltségi szinttől érhető el) vezeték nélkül tölti, illetve a jármű külső antennájára csatlakoztatja az okostelefont. A szintén az Ambition felszereltségi szinttől rendelkezésre álló CANTON hangrendszer a műszerfal központi hangszórójával és a mélynyomóval együtt összesen nyolc hangszórót tartalmaz. A ŠKODA Octavia igény esetén táblagép-tartókkal is felszerelhető, amelyek az első ülésekre rögzíthetők. A hátsó üléssorban kívánságra 230 volt feszültségű csatlakozó és USB csatlakozó is elérhető.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés