A ŠKODA jelentős növekedést ért el az év első kilenc hónapjában a kiszállítások, az árbevétel és a működési eredmény tekintetében

2016-11-03

- A ŠKODA kiszállításai az első kilenc hónapban 6,2 százalékkal 840 900 járműre nőttek
- A nagy hagyományokkal rendelkező cseh márka árbevétele 9 százalékkal 10,1 milliárd euróra emelkedett
- 28,1 százalékos működési eredmény növekedés, amely így elérte a 940 millió eurót

A ŠKODA sikertörténete töretlenül folytatódik: a cseh autógyártó továbbra is nyereségesen növekedik tovább. A tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva az ügyfeleknek átadott autók száma világszerte 6,2 százalékkal 840 900 darabra emelkedett 2016. első háromnegyed évében. Ugyanebben az időszakban az árbevétel 9,0 százalékkal 10,1 milliárd euróra nőtt, a működési eredményt vizsgálva a márka jelentős, 28,1 százalékos bővülést könyvelhetett el az előző év azonos időszakához képest.

"A ŠKODA modelloffenzívájába való befektetésünk most fizetődik ki. Az idei évben az értékesítési eredményeink és a bevételek felülmúlják a várakozásainkat." - nyilatkozta Bernhard Maier, a ŠKODA igazgatótanácsának elnöke. "A kedvező értékesítési és pénzügyi eredmények stabil alapot jelentenek a további jövedelmező és fenntartható növekedéshez. Pozitív hatást várunk továbbá a márka SUV kampányától is, amely az új ŠKODA KODIAQ bevezetésével veszi kezdetét."

2016. első kilenc hónapjában az autógyártó árbevétele 9,0 százalékkal 10,1 milliárd euróra emelkedett (2015. január - szeptember: 9,3 milliárd euró). A ŠKODA szintén jelentős, kétszámjegyű növekedést ért el a működési eredmény tekintetében, itt 28,1 százalékkal 940 millió euróra nőtt a 2015. január és szeptember között regisztrált 734 millió eurós eredmény.

2016. szeptember végén az operatív árbevétel-arányos nyereségráta elérte a 9,3 százalékot, amellyel a cseh márka túlszárnyalta a tavalyi év 7,9 százalékos eredményét. Nettó likviditás tekintetében a cseh autógyártó 6,6 százalékos bővüléssel elérte a 3,2 milliárd eurót, amellyel párhuzamosan a tőkeberuházások 346 millió euróra nőttek (2015. január - szeptember: 277 millió euró).

"A ŠKODA márka növekedése az idei év első három negyedévében igen jövedelmező volt." - nyilatkozta a ŠKODA pénzügyi vezetője, Klaus-Dieter Schürmann, majd hozzátette: "A bevételek növekedése elsősorban a kiszállítások emelkedésének, az értékesített modellváltozatok kedvezőbb összetételének és az anyagköltségek optimalizálásának volt köszönhető."

Ezek a pozitív eredmények ismét igazolják a ŠKODA márkára jellemző pénzügyi stabilitást és jövedelmezőséget, ugyanakkor szilárd pénzügyi alapot biztosítanak a vállalat történetének eddigi legnagyobb modellkampányának folytatásához is. A márka új, nagyméretű SUV modellje, a ŠKODA KODIAQ a szeptemberi Párizsi Autószalonon mutatkozott be először a nagyközönségnek, az egyes piacokon történő bevezetése pedig 2017. februárjától kezdődik majd.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés