15 éves a ŠKODA Superb: A márka zászlóshajója gyártási jubileumát ünnepli

2016-11-02

- 2001-ben a ŠKODA új életre keltette a nagy hagyományokkal bíró Superb nevet, amelynek története egészen az 1930-as évek luxus modelljéig, a 640 Superb modellig nyúlik vissza
- Napjainkig körülbelül 900 000 ŠKODA Superb modellt gyártott a márka
- A harmadik generációból már 100 000 járművet adtak át tulajdonosaiknak
- A ŠKODA Superb minden generációja időtlen és elegáns formatervével, tágas belső terével és korszerű kényelmi és biztonsági megoldásaival hódított

A ŠKODA Superb 15. évfordulóját ünnepli. A 2001-es első ŠKODA Superb óta a nagy hagyományokra visszatekintő cseh autógyártó közel 900 000 darabot készített a Superb három generációjából. 2015 márciusa óta pedig több, mint 100 000 készült a Superb legfrissebb, harmadik generációjából, amely sikert sikerre halmoz az autóipari középkategóriában.

Új, kifejező formatervének és innovatív technológiájának köszönhetően az új ŠKODA Superb új korszakot nyitott a márka történetében: határozott és karakteres vonalakkal rajzolt külső megjelenése, a legkorszerűbb biztonsági és kényelmi segédrendszerek, az erőteljes, mégis gazdaságos erőforrások, a kategória legnagyobb térkínálata és számos Simply Clever megoldás avatja a jelenlegi generációt a középkategória egyik sikermodelljévé. 

Rendkívüli tulajdonságainak elismeréseképpen a ŠKODA Superb megkapta a kiemelkedő termékdizájnért járó Red Dot díjat illetve számos európai országban elnyerte az "Év Autója" kitüntető címet is. A márka zászlóshajójának gyártási számai is alátámasztják ezt a sikert. Mióta 2015 márciusában legördült a harmadik generáció első Superb modellje a gyártószalagról, a ŠKODA több, mint 100 000 darabot gyártott a népszerű sorozatból. A három generációból összesen pedig közel 900 000 ŠKODA Superb készült.

 

A ŠKODA nagyméretű, reprezentatív járműinek eredete az autógyártás korai éveire nyúlik vissza. 1907-ben a Laurin & Klement FF volt az első nyolchengeres modell Közép-Európában. Az 1920-as években a luxust megtestesítő ŠKODA Hispano-Suiza modellt - többek között - Csehszlovákia első elnöke Tomás Garrique Masaryk használta, a nyolchengeres ŠKODA 860 pedig még az 1930-as évek elején is igen tekintélyes benyomást keltett. A Superb névre hallgató tetszetős ŠKODA modell, a ŠKODA 640 Superb 1934-ben mutatkozott be. A jelenlegi generációhoz hasonlóan az elődmodellt is úttörő műszaki megoldások jellemezték. A 640 Superb a Popular modell műszaki platformjára épülve 2,5 literes, hathengeres motorjával 55 lóerős teljesítményt tudott felmutatni. A kardántengely a központi vázon belül kapott helyet, továbbá független első és hátsó kerékfelfüggesztést alkalmaztak a modellnél. Ennek a kialakításnak egyértelmű előnye, hogy a jelentősen megnövelt torziós merevség miatt a karosszéria kisebb igénybevételnek volt kitéve. Mindössze 200 darab készült a modellből a ŠKODA gyártóüzemében.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés