ŠKODA Digital Lab – A jövő műhelye új digitális technológiák és megoldások számára

2016-10-28

› Már elindult a ŠKODA új prágai ötletműhelyének tesztidőszaka
› A jövő mobilitása: új mobilszolgáltatások és üzleti modellek a ŠKODA számára
› A digitalizáció és a connectivity a ŠKODA 2025-ig szóló stratégiájának legfontosabb pillérei között

Új, prágai Digital Lab ötletműhelyével a ŠKODA tovább kívánja növelni innovációs erejét és digitális fejlesztési kompetenciáját. Az innovatív központban kreatív csapatok új üzleti modelleket kutatnak és fejlesztenek, amelyek célja a digitális technológiák még intenzívebb alkalmazása a ŠKODA eddigi alaptevékenysége során, valamint innovatív connectivity- és mobilitási szolgáltatások kifejlesztése. Az egyéni mobilitás e korszerű szolgáltatásaival a ŠKODA új üzleti területeket kíván feltárni. A Digital Lab kísérleti fázisa 2016 végéig tart, ezt követően a tervek szerint a ŠKODA üzletileg önálló egységeként kezdheti meg munkáját.

"Az új digitális technológiák és megoldások fejlesztése alapvető jelentőségű a ŠKODA jövőbeni fejlődése szempontjából" - jelentette ki Bernhard Maier, a ŠKODA igazgatótanácsának elnöke. "Digital Lab műhelyünkkel már a digitális korszakra készülünk. A digitalizáció és a connectivity a ŠKODA 2025-ig szóló stratégiájának legfontosabb pillérei között szerepel, s célunk új mobilszolgáltatások kifejlesztése ügyfeleink számára. Ennek során továbbra is az autó marad tevékenységünk alapja, amit a jövőben olyan szolgáltatásokkal egészítünk ki, amelyek egyszerűbbé, hatékonyabbá, kényelmesebbé és biztonságosabbá teszik a mindennapos közlekedést. A ŠKODA így autógyártóból komplex mobilitási szolgáltatóvá léphet elő" - folytatta Bernhard Maier.

Innovatív connectivity- és mobilitási szolgáltatásai a jövőben jelentős mértékben hozzájárulnak a vállalat forgalmához. Ennek feltételeit teremti meg a ŠKODA Digital Lab, ahol gyorsan születhetnek, tesztelhetők és tehetők piacképessé az ügyfélorientált ötletek és megoldások.

A ŠKODA Digital Lab emellett új munkamódszereket és a külső partnerekkel folytatott együttműködések új formáit is fejleszti, egyebek mellett különös tekintettel a gyorsaságra, az alkalmazkodóképességre és a rugalmasságra. A Digital Lab tapasztalatai ezt követően a ŠKODA vállalati kultúrájában is megjelennek. Az autóipar alapvető átalakulásának megfelelően a vállalat immár egy korszerűbb ipari kultúra irányába kíván nyitni.

"A jövő mobilitása felé szeretnénk jeleket küldeni, kifelé és befelé egyaránt" - hangsúlyozta Andre Wehner, a ŠKODA vállalatfejlesztési és digitalizációs vezetője. A Digital Lab a ŠKODA mind intenzívebb innovációs erejének teremti meg feltételeit, miközben a digitális világgal kapcsolja össze az autóinkat" - folytatta Andre Wehner.

Alapvető fontosságú a Volkswagen Csoport jövő-műhelyeivel fenntartott információcsere, ezáltal a ŠKODA Digital Lab szorosan együttműködhet a Volkswagen Csoport, illetve egyes márkái digitalizációért felelős szakembereivel. A tapasztalatcsere és az eredmények megosztása így a teljes vállalatcsoport előnyére szolgálhat.

A ŠKODA Digital Lab keretében a legkülönfélébb szakterületek kreatív elméi - egyfajta szellemi központként, illetve "inkubátorként" - anyamárkájuktól függetlenül dolgozhatnak olyan ötleteken és megoldásokon, amelyeket a cseh autógyártó azután a gyakorlatban is alkalmazhat. "A Digital Lab révén a ŠKODA teljesen új utakra lép termékei és szolgáltatásai fejlesztésében. Ennek lényege, hogy az autóiparban elsajátított munkamódszereket optimális összhangba hozza a még fiatal digitális világ követelményeivel" - fejtette ki Andre Wehner.

Jelenleg a ŠKODA Digital Lab kísérleti fázisa zajlik, amely során a cseh autógyártó számos fejlesztővállalattal áll stratégiai partneri kapcsolatban, amelyek keretében a ŠKODA és a partnerek szakemberei közösen fejlesztenek új technológiákat és megoldásokat.

A Digital Lab lehetséges helyszíneként a ŠKODA Prága három pezsgő városnegyedét is megvizsgálta, amelyek egyaránt kitűnnek a kreatív környezetükkel. Emellett a cseh főváros a ŠKODA székhelye, Mladá Boleslav, illetve az ország számos vezető technológiai vállalata közelségének előnyével is szolgál. A Digital Lab a tervek szerint 2017-ben már a ŠKODA üzletileg önálló egységeként kezdheti meg munkáját.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés