Kvasinyban megkezdődött az új ŠKODA KODIAQ sorozatgyártása

2016-10-25

› A gyártóberendezések átfogó bővítése és modernizálása Kvasinyban a gyártáskezdetre
› Hetedik modellsorozata dinamikusan növekvő piaci szegmensben bővíti a ŠKODA modellportfólióját
› Michael Oeljeklaus: "A gyártáskezdet az egész vállalat számára intenzív érzelmeket ébresztő pillanat"

Megérkezett a rajtjel a ŠKODA KODIAQ számára: a csehországi Kvasinyban október 18-án megkezdődött a ŠKODA új nagyméretű SUV modelljének sorozatgyártása.

"Nagy örömmel tölt el minket, hogy elindulhatott a ŠKODA KODIAQ sorozatgyártása, ami intenzív érzelmeket ébresztő pillanat az egész vállalat, s különösen a Kvasinyban dolgozó kolléganők és kollégák számára" - hangsúlyozta Michael Oeljeklaus, a ŠKODA igazgatótanácsának a termelés területéért felelős tagja. "Az elmúlt hónapok során egész csapatunk keményen dolgozott új, nagyméretű SUV modellünk gyártáskezdetének előkészítésén" - folytatta Michael Oeljeklaus.

KODIAQ modelljével a ŠKODA világszerte a leggyorsabban növekvő piaci szegmensben erősíti tovább pozícióját. A márka legújabb modellje 2017 márciusától érkezik a piacra a márka összes erényét felvonultatva: karakteres dizájn és kiemelkedő térkínálat, valamint okos megoldások és olyan innovatív technikák, amelyek egyébként csupán a felsőbb járműkategóriákban fedezhetők fel. 

A cseh márka legújabb modellje számára átfogóan bővítik és modernizálják Kvasiny gyárának gyártóberendezéseit. Az újonnan átadott karosszériaüzem és a szerelőszalag átépítése mellett a fényezőüzem és a logisztikai területek is bővültek.

Kvasiny a ŠKODA három csehországi termelési helyszínének egyikeként jelenleg mintegy 5900 dolgozót foglalkoztat, ezzel Hradec Králové régiójának egyik legnagyobb ipari munkáltatója. A gyár jelenleg története legnagyszabásúbb modernizálásán és bővítésén esik át, amelynek keretében az elkövetkező évek során akár évi 280 ezer gépkocsira emelkedik a kelet-bohémiai termelési helyszín kapacitása. Ehhez a ŠKODA mintegy kétezer új szakember alkalmazását tervezi, s 2018-ig nagyjából 7,2 milliárd cseh koronát kíván invesztálni Kvasiny gyárának bővítésébe.

A ŠKODA KODIAQ mellett a márka SUPERB és YETI modelljei gördülnek le Kvasinyban a szerelőszalagról, ahol 2015-ben összesen mintegy 142 ezer ŠKODA gépkocsi készült. A gyár immár 82 esztendős.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés