Intelligens kesztyű: a ŠKODA logisztikai részlege a jövő technológiájára koncentrál

2016-08-29

› Ipari forradalom 4.0: a ŠKODA a jövő gyártási feladataira készül és a legkorszerűbb technikai megoldásokat teszteli
› Intelligens kesztyű: a ProGlove optimalizált alkatrész ellátást tesz lehetővé a ŠKODA logisztikai részlegénél
› Jiří Cee, a ŠKODA márka logisztikai területének vezetője: "A kesztyű segít csapatunk dolgozóinak a gyorsabb, hatékonyabb és hibamentes munkavégzésben."

A ŠKODA intenzíven készül a negyedik ipari forradalomra. A ProGlove ipari okoskesztyűvel a cseh autógyártó a jövő innovatív technológiai megoldásaira fókuszál. A kesztyű alkalmazása megkönnyíti és gyorsítja a ŠKODA logisztikai részlegén dolgozók munkáját.

"Napjainkban a logisztika kulcsfontosságú gazdasági és versenyképességi tényező, amely jelentősen hozzájárul egy autógyártó sikereihez." - nyilatkozta Jiří Cee, a ŠKODA márka logisztikai területének vezetője. "Éppen ezért a ŠKODA márkánál mi folyamatosan vizsgáljuk azokat a legkorszerűbb technológiai megoldásokat, amelyek támogatják dolgozóink mindennapos munkáját. Az intelligens ProGlove kesztyű hozzájárul a csapatunkban dolgozók gyorsabb, hatékonyabb és hibamentes munkavégzéséhez." - tette hozzá Cee.

A ŠKODA elkötelezetten támogatja a digitális korszak vívmányainak a gyártóműhelyben történő alkalmazását. A ProGlove egy elektronikus kesztyű, amely beépített szkennerével a logisztikai munka megújítására született. "A ProGlove bebizonyította, hogy ő az ideális választás a sorozatgyártás feladataira és azóta a logisztikai részleg megelégedésére használjuk azt." - jelentette ki Cee.

Az intelligens kesztyű legfőbb rendeltetése, hogy a mindennapos munkát egyszerűbbé, gyorsabbá tegye viselője számára. Az eszköz megmutatja például, hogy a megfelelő elem került-e felhasználásra vagy hogy a gyártási folyamat minden lépését pontosan követték-e.

A hagyományos szkennerhez hasonlóan a kesztyű is képes az adatgyűjtésre, de mindezt egyetlen mozdulattal, további eszköz használata nélkül valósítja meg. Ez lehetővé teszi a különböző alkatrészek könnyű és gyors regisztrációját. Ezen kívül a felhasználó számára is lényegesen kényelmesebbé válik a munkafolyamat, hiszen mind az adatgyűjtés, mind az anyagtesztelés természetes kézmozdulathoz kapcsolódik.

Az intelligens kesztyű használatával a kódok vízszintesen és függőlegesen is olvashatóak. Ezután történik a kód megerősítése, amelyre a mutatóujjon található gomb megnyomása nyújt lehetőséget. A kód megerősítése hangjelzéssel vagy vibrációval történik, így biztosítva a helytelen azonosító bevitelét.
A ŠKODA logisztikai részlege jelenleg több, mint 3 000 dolgozót foglalkoztat. Ők felelnek a márka világszintű logisztikájának tervezéséért és annak sikeres megvalósításáért.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés