Környezetbarát logisztikai megoldásaiért részesült kitüntetésben a ŠKODA

2016-08-16

› A cseh csomagolóipari szövetség (SYBA) tekintélyes elismeréssel díjazta a ŠKODA AUTO innovatív szállítási megoldását, amely az autóipari kategóriában elnyerte az Év Csomagolása 2016 (Packaging of the Year 2016) kitüntetést
› A 4 az 1-ben csomagolási megoldás hatékony helykihasználást biztosít a konténeres szállítás esetén
› A Csehországból Indiába irányuló áruforgalom csökkentésével a szállítással összefüggő szén-dioxid kibocsátás negyedével esett vissza
› A ŠKODA AUTO Green Future környezetvédelmi stratégiájának részét képezi az új Green Logistics program is

Erőforrás-hatékony szállítási megoldásáért a ŠKODA AUTO az Év Csomagolása 2016 (Packaging of the Year 2016) elismerésben részesült. A SYBA cseh csomagolóipari szövetség zsűrije a ŠKODA AUTO innovatív logisztikai újdonságát választotta az autóipari kategória legjobb koncepciójának. A tudatosan fából megalkotott szerkezetnek köszönhetően a gépjármű részek mellett a korábbi három helyett most négy karosszéria elhelyezésére van lehetőség konténerenként. Ennek eredményeképpen a ŠKODA AUTO a Csehországból Indiába tartó áruszállításánál negyedével csökkentette a szén-dioxid kibocsátását. A Green Logistics program része a ŠKODA AUTO Green Future környezetvédelmi stratégiájának.

"A ŠKODA AUTO munkatársai folyamatosan azon munkálkodnak, hogy logisztikai megoldásainkat még hatékonyabbá, így egyre inkább környezetbaráttá tegyék" - nyilatkozta Jiří Cee, a ŠKODA AUTO logisztikai vezetője. "A logisztika területe is elkötelezetten támogatja a fenntartható fejlődést célzó Green Future stratégia céljait. Legújabb, 4 az 1-ben szállítási megoldásunk jelentős lépés az ambiciózus környezetvédelmi célok megvalósításához vezető úton."

A ŠKODA AUTO innovatív 4 az 1-ben csomagolási rendszerét a Pilous csomagolástechnikai vállalattal közösen fejlesztette ki. Az új megoldás célja, hogy a fényezett karosszériaelemek hatékony szállítását biztosítsa a Mladá Boleslav-i központi gyárból az indiai Aurangabadban található üzembe. A cseh autógyártó újszerű, minden modellsorozatra egyénileg kialakított fa szerkezetet használ a konténer szállítókapacitásának optimális kihasználása céljából. Az intelligens szállítórendszer két karosszériát vízszintesen a konténer alsó részében, két másikat pedig átlósan a maradék rendelkezésre álló helyen helyez el. További gépjármű alkatrészek elhelyezésére és biztonságos szállítására is van lehetőség a fából készült szerkezet megfelelő nyílásaiban.

A 4 az 1-ben szállítási technológia negyedével csökkenti a szükséges konténerek számát, így a ŠKODA AUTO szén-dioxid-kibocsátása a 13 720 kilométer hosszú úton évente több, mint 800 tonnával csökken. A felhasznált anyagok csaknem mindegyike újrafelhasználható.

Az erőforrás-hatékony logisztikai megoldásoknak már hagyománya van a ŠKODA AUTO háza táján: a Mladá Boleslav-i autógyártó már a 2000-es évektől kezdve újrahasznosítható fa szerkezeteket használt a konténerek szállításánál és folyamatosan fejlesztette az ezzel kapcsolatos technológiát. A 2000-es év előtt konténerenként két járművet szállított Indiába, míg 2006-ban három karosszéria és a végtermékhez szükséges további alkatrész kapott helyet minden egyes konténerben. Az ezt követő fejlesztések és átfogó gyakorlati tesztek után vált lehetővé a ŠKODA AUTO számára a 4 az 1-ben szállítási rendszer bevezetése.

Ezt a még inkább környezetkímélő logisztikai megoldást díjazta a SYBA, Csehország csomagolóipari szövetsége. Az autóipari kategóriában benyújtott számos jelölés közül a zsűri a ŠKODA 4 az 1-ben szállítási rendszerét díjazta az Év Csomagolása 2016 (Packaging of the Year 2016) elismeréssel. A hivatalos díjátadóra november 3-án, Prágában kerül sor a SpeedCHAIN konferencia keretein belül.

A ŠKODA a Green Future stratégia keretében egyesíti környezetvédelmi tevékenységeit, amely három alappilléren nyugszik: a Green Product program célja - mind üzemanyag-fogyasztás, mind az újrahasznosítás szempontjából - gazdaságos üzemű járművek előállítása. A Green Retail kezdeményezéssel a cseh autógyártó az igazán környezetkímélő gazdasági közegben működő kereskedéseket és szervizeket támogatja. A Green Factory a természeti erőforrásokat lehető leginkább kímélő termelés iránti erőfeszítéseket foglalja össze. Ehhez a pillérhez tartozik a fenntartható logisztikai megoldásokat előtérbe helyező Green Logistics területe is.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés