Már másodszor a legmegbízhatóbb márka Nagy-Britanniában a ŠKODA

2016-07-20

› Immár két egymást követő alkalommal végzett a ŠKODA a J.D.Power összesítésének élén
› A cseh gyártó a második alkalommal 13 pont előnnyel zárt
› A ŠKODA FABIA és a ŠKODA YETI egyaránt a legjobb kategóriájában
› 13 ezer Nagy-Britanniában végzett felmérés, egy-három éves járművek tulajdonosainak a körében

Ismét a ŠKODA a legmegbízhatóbb autó Nagy-Britanniában - a J.D.Power piacelemző 2016-os tanulmánya alapján. Emellett a ŠKODA YETI és a ŠKODA FABIA egyaránt kategóriája élén végzett.

Másodszor végezték el 2016-ban a J.D. Power UK Vehicle Dependability Study (VDS) tekintélyes felmérését, amely a 2013 és 2015 között forgalomba helyezett, azaz jelenleg 12-36 hónapos gépkocsikra összpontosít. A J.D. Power Nagy-Britannia-szerte mintegy 13 ezer járműtulajdonos válaszait gyűjtötte össze, amelyeket a járművükkel az elmúlt 12 hónap során adódott problémákkal kapcsolatos kérdésekre adtak. A J.D. Power nyolc kategóriára osztva - motor és sebességváltó, a jármű külseje, vezetési élmény, kijelzők és kezelőelemek, infotainment, ülések, klímaberendezés és utastér - összesen 177 problémát vizsgált.

A VDS tanulmány rangsora a 100 autóra jutó problémák számából adódik, így az alacsonyabb mutató jelzi a jobb minőséget. Mindössze 66 pontjával a ŠKODA vezeti a rangsort, mégpedig 13 pont előnnyel a második helyezett előtt. A cseh gyártó ezzel 11 ponttal felülmúlta saját tavalyi eredményét. A résztvevő márkák átlagpontszáma 113-ra adódott.

A ŠKODA kiváló minősége az egyes kategóriákban is meggyőzte a vásárlókat. A ŠKODA FABIA a kisautók, a ŠKODA YETI pedig a kompakt SUV-modellek mezőnyében végzett az élen, míg a ŠKODA OCTAVIA az alsó középkategóriában elért második helyével tette teljessé a márka kiváló szereplését. Nyugat-Európában a második, világszerte pedig a negyedik legnagyobb piacaként Nagy-Britannia meghatározó jelentőségű a ŠKODA számára.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés