ŠKODA KODIAQ modelljével indítja SUV-modelloffenzíváját a ŠKODA

2016-07-11

› A ŠKODA KODIAQ mérföldkő a márka történetében
› A ŠKODA új, markáns formai nyelvezete a SUV modellek szegmensében is megjelenik
› A legnagyobb csomagtér a kategóriájában
› Már alapkivitelben hosszirányban állítható hátsó ülés, kívánságra harmadik üléssor
› A legújabb technikák a csatlakoztathatóság, az infotainment és a vezetői segédrendszerek területein
› Három TSI és két TDI motor, extrafelszerelésként adaptív lengéscsillapítás-szabályzás (DCC), az összkerékhajtású kivitelekben pedig off-road üzemmód

ŠKODA KODIAQ modelljével indítja nagyszabású SUV offenzíváját a ŠKODA. A sokoldalú újdonság 4,70 méter hosszú és kategóriája legnagyobb csomagterével szolgál, de az opcionálisan választható harmadik üléssora is különlegesség e piaci szegmensben. A ŠKODA KODIAQ a márka minden erényét magában hordozza, a kifejező formavilágtól a magas fokú funkcionalitáson át, egészen "Simply Clever" megoldásai sokaságáig. A várhatóan 2017 elején érkező ŠKODA KODIAQ tervezői különös hangsúlyt fektettek a csatlakoztathatóság, az infotainment és a vezetői segédrendszerek területeire.

Világszerte lendületesen növekvő piaci szegmensbe lép be a ŠKODA új KODIAQ modelljével - a nagyméretű SUV modellek kategóriájába. Modelloffenzívájával a vállalat egyszerre kíván új ügyfél-célcsoportokat megszólítani, növelni piaci részesedését és megerősíteni a világ piacain elért pozícióit. A ŠKODA KODIAQ egyértelműen jelzi, hol tart ma a márka, egyben világosan utal a jövőre is, mégpedig számos új technikával, és jövőbe mutató műszaki megoldásokkal a csatlakoztathatóság terén, köztük fejlett mobil online-szolgáltatásokkal a még színvonalasabb információszolgáltatás és biztonság szolgálatában.

"Új ŠKODA KODIAQ SUV modellünk sokoldalú képességekkel rendelkező újdonság" - emelte ki Bernhard Maier, a ŠKODA igazgatótanácsának elnöke. Az aktív életstílust a márka klasszikus erényeivel, vagyis a magas fokú funkcionalitással és az átlag feletti térkínálattal ötvözi. Mint mindig, fő célunk ez alkalommal is az volt a fejlesztés során, hogy olyan autót tervezzünk, ami többet kínál a használóinak, s ezzel a piaci szegmens legkedvezőbb ajánlatával szolgáljunk. Érzelmekben gazdag formavilágával a ŠKODA KODIAQ új és erőteljes kiállással jelenik meg az úton."


Karakteres stílus - az új formai nyelvezet immár a SUV modellek szegmensében is.
Már első pillantásra vérbeli ŠKODA modellként azonosítható a ŠKODA KODIAQ, amely karakteres és érzelemdús megjelenésével immár a SUV modellek szegmensébe is elhozza a márka új formai nyelvezetét. A mindennapos használatban a családi és szabadidős programok, illetve a munka során egyaránt sokoldalú képességeket vonultat fel. Legyen szó akár öt- vagy hétüléses változatáról, a ŠKODA KODIAQ mindenkinek és mindennek bőséges helyet kínál. Az ötüléses kivitel akár 2065 literes csomagtere a kategória legnagyobbja, a hosszirányban állítható hátsó ülés pedig az alapkivitel része, amelynek támlái igény szerint különböző mértékben dönthetők is.

A könnyű kezelhetőség, a csúcsszínvonalú kidolgozási minőség és a "Simply Clever" filozófia egyaránt a ŠKODA meghatározó tulajdonságai. A ŠKODA KODIAQ szokatlan ötletekkel is előáll, ilyen például az ajtóperem automatikusan kiemelkedő műanyag védője, amely a garázsban vagy szűk parkolóhelyeken hivatott megelőzni a sérüléseket. A legfiatalabb utasokat elektromos gyerekzár védi, a hosszú túrákon pedig különleges fejtámlával kialakított alváskényelmi csomag is rendelkezésükre állhat.

A szegmens csúcsán - a csatlakoztathatósági (connectivity) megoldások
Innovatív csatlakoztathatósági megoldásaival a ŠKODA KODIAQ egyértelműen piaci szegmensének élén jár. Infotainment-elemei a vállalatcsoport modulrendszerű infotainment-koncepciójának második generációjából érkeztek, a legmodernebb funkciókkal és csatlakozási lehetőségekkel, s egyaránt kapacitív érintőképernyővel. A Columbus navigációs rendszer kívánságra belső WiFi hálózatot biztosító LTE-modullal is rendelhető, amely a jelenlegi leggyorsabb mobilszabvány szerinti internet kapcsolatról gondoskodik. Segítségével az utasok mobiltelefonjaikkal és tabletjeikkel igény szerint böngészhetnek a világhálón, illetve intézhetik elektronikus levelezésüket.

A ŠKODA új mobil online-szolgáltatásai egyaránt LTE-kompatibilisek és két kategóriára oszthatók: az Infotainment-Online szolgáltatások az információ és a navigáció, a Care-Connect szolgáltatások pedig a műszaki segély, illetve a vészhelyzetek alkalmával nyújtott segítség céljait szolgálják. Az eCall vészhelyzet-gomb, amely Európában 2018-ban válik a szériafelszereltség részévé, Care-Connect szolgáltatásként már most is rendelkezésre áll. További online-szolgáltatások vehetők igénybe a ŠKODA Connect App használatával, amelynek segítségével az autó okostelefonnal akár a távolból is ellenőrizhető, konfigurálható, illetve meghatározható pontos pozíciója.

Megbízható segítőtársak - a vezetői segédrendszerek
A ŠKODA KODIAQ vezetői segédrendszerek széles kínálatával is szolgál. A ŠKODA választékában új környezetfigyelő kamerák a fedélzeti monitoron többféle nézetet produkálnak a jármű környezetéről. Amikor a nagyméretű SUV modell utánfutót vontat, a vontatmány-asszisztens segíti a lassú tolatásos manővereket. Ugyancsak újdonság az előrelátó gyalogosvédelem, amely a Front Assist rendszerét egészíti ki. A szintén új Park Assist rendszer a tolatva be- és kiállást segíti, ekkor a ŠKODA KODIAQ akár önműködően fékez is, amennyiben az autó mögött akadályt érzékel.

Mindezeken túl további vezetői segédrendszerek is szerepelnek a ŠKODA KODIAQ kínálatában, amelyek igény szerint automatikusan tarthatják a követési távolságot, megkönnyíthetik a forgalmi sávok váltását illetve tartását, felhívhatják a vezető figyelmét a fontos közlekedési táblákra vagy épp segíthetik parkoláskor.

Erőteljes és agilis - motorok és futómű
A ŠKODA KODIAQ 2017 elejére tervezett piaci bevezetésére ötféle motor, két TDI és három TSI sorakozik majd a palettán. A legerősebb benzines erőforrás, a 2.0 TSI 132 kW (180 LE) teljesítményével mindenkor dinamikus menettulajdonságokról gondoskodik, miközben új fejlesztésű égésfolyamata révén éppolyan takarékos üzemű, mint a kisebb hengerűrtartalmú konstrukciók. Nagyszilárdságú acélokat nagy arányban tartalmazó karosszériaszerkezetük különösen könnyűvé teszi a ŠKODA KODIAQ modelleket, ami további fontos tényező a gazdaságosság szempontjából.

Az erőátvitel terén különböző technikák állnak rendelkezésre, hatfokozatú manuális és DSG sebességváltó, illetve első- és összkerékhajtás formájában. A nagyméretű cseh SUV modellt mindenfajta úton kiegyensúlyozott kényelem és dinamikus agilitás jellemzi. Még vonzóbbá válik a vezetés élménye, ha a felszereltség a vezetői profil-választás (Driving Mode Select) és az új adaptív lengéscsillapítás-szabályzás (DCC) technikáit is tartalmazza, amelyekkel a kormányzás, a gázpedál, a DSG sebességváltó és a lengéscsillapítás több üzemmódban, igény szerint konfigurálható.

Az új ŠKODA KODIAQ terepen is otthonosan mozog. Amikor rázósabb utakra térünk, az összkerékhajtást használva az opcionális off-road üzemmód segítheti a vezetőt. Ekkor egyetlen gombnyomásra minden érintett rendszer - a motormenedzsment, a vezetői segédrendszerek, az elektronikus futómű-technikák, mint az ABS és az ESC, valamint az opcionális DCC esetében a lengéscsillapítás is - automatikusan alkalmazkodik a terepes körülményekhez.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés