Polgárék nyerték a ŠKODA Rapidot

2016-06-27

A ŠKODA immár negyedik éve büszke partnere a "Közlekedik a család" közlekedésbiztonsági vetélkedőnek, melyet az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) hirdetett meg a biztonságos, balesetmentes közlekedés érdekében. A vetélkedő fődíját, egy ŠKODA Rapid Spaceback 1.2 TSI személyautót a Polgár család nyerte.

A "Közlekedik a család" elnevezésű verseny országos döntőjét több helyszínen - köztük Budapesten, Budaörsön, Zsámbékon, Esztergomban és Visegrádon - rendezte meg az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága 2016. június 19-én. A megmérettetés során közlekedésbiztonsággal összefüggő feladatok megoldásában kellett helyt állniuk a versenyzőknek elméletben és gyakorlatban egyaránt.

A szombathelyi Polgár család a Vas megyei területi fordulóban a tizennégy helyi család között, az országos döntőn pedig a húsz résztvevő megyei döntős család között volt a legeredményesebb, így ők nyerték a rendezvénysorozat fődíját, a Porsche Hungaria által felkínált ŠKODA Rapid Spaceback személyautót. A Polgár család már szinte otthonosan érezhette magát a vetélkedőn, hiszen ez volt a harmadik alkalom, hogy a megye legjobbjaiként megmutathatták azt is, hogy országos szinten mire képesek. A korábbi években is büszkén térhettek haza a versenyekről, hiszen 2014-ben harmadikként, 2015-ben pedig ötödik helyen zárták az országos döntőt. A győztes szombathelyiek mögött második helyezést ért el a Rideg család Bács-Kiskun megyéből, a harmadik helyen pedig a Zala megyei Offner család végzett.

Annyiban rendhagyó volt az idei év, hogy az egyes versenyszámok és versenyhelyszínek között a családoknak egy, az induláskor kapott ŠKODA személyautóval saját maguknak kellett megoldaniuk a közlekedést. Így a Polgár család közel kétszáz kilométert tett meg a rajt és a célba érkezés között. A család számára - elmondásuk szerint - az egyik legizgalmasabb és legjobban sikerült feladat az elsősegélynyújtás volt, amelynek során egy váratlan baleseti helyzetet kellett megoldaniuk a visegrádi helyszínen.

"A rendezvény célja, hogy felhívja a gyalogosok, kerékpárosok, gépjárművezetők és természetesen az utasok figyelmét a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. Ha a gyerekek nevelése során a családban a biztonságos közlekedésre való felkészítés gyakran téma, bízhatunk abban, hogy a felnövő generációk egyre kevesebb közlekedési baleset részesei lesznek"- mondta a verseny márciusi elindításakor Kiss Csaba rendőr alezredes, az ORFK-OBB főtitkára. "Mindezeken túl a verseny arra is jó, hogy hangsúlyozza a szülői példamutató magatartás fontosságát, valamint rávilágítson a család és a közösség nevelő erejére"- tette hozzá.

"Az autóinkat felkészítettük arra, hogy minimalizálják a baleseti kockázatot. A ŠKODA biztonságos autókat gyárt - ilyen a verseny fődíjaként felajánlott ŠKODA Rapid Spaceback modellünk is. Nagyon fontos számunkra, hogy az autósok épségben közlekedjenek az utakon és biztonságban megérkezzenek úti céljukhoz" - emelte ki Dalnoki Balázs ŠKODA márkaigazgató.

A ŠKODA Rapid Spaceback már alapáron kínál blokkolásgátlót és elektronikus menetstabilizálót, vezető- és utasoldali, oldal- és függönylégzsákokat, övelőfeszítős biztonságai öveinek a hatékonyságát minden ülésen fejtámla javítja. Fáradtságérzékelővel és a ráfutásos balesetek megelőzésére szolgáló vészfék asszisztenssel (Front Assist) is felszerelhető a tökéletes biztonság érdekében. A ŠKODA Rapid 2015-ben az Octavia után a második legnépszerűbb ŠKODA modell volt Magyarországon.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés