Rekord: bővülő ŠKODA kiszállítások, növekvő árbevétel és működési eredmény az első negyedévben

2016-06-06

•    A legjobb negyedév a vállalat történetében: a ŠKODA márka 276 600 autót adott át ügyfeleinek (+ 4,3 százalék) 2016. január és március között
•    6,4 százalékkal 3,4 milliárd euróra emelkedett a vállalat árbevétele
•    A működési eredmény 30,2 százalékkal 315 millió euróra növekedett
•    A ŠKODA új zászlóshajója, a Superb a növekedés egyik motorja

A ŠKODA továbbra is a növekedés útján: a cseh autógyártó kiszállításainak száma, árbevétele és működési eredménye is emelkedett az év első három hónapjában. Ez a ŠKODA történetének legjobb évkezdete, amelynek során 4,3 százalékkal többet, összesen 276 600 autót vehettek át új tulajdonosaik. Ugyanezen időszakban a márka árbevétele 6,4 százalékkal 3,379 milliárd euróra emelkedett, a működési eredmény pedig 30,2 százalékkal 315 millió euróra nőtt.

"Kitűnő rajtot vett a ŠKODA az idei évben." - nyilatkozta a ŠKODA igazgatótanácsának elnöke, Bernhard Maier, majd hozzátette: "Megszakítás nélkül folytattuk a tavalyi év sikereit 2016 első negyedévében is. Ez a nagyszerű eredmény elsősorban széles modellkínálatunknak, azon belül is az új ŠKODA Superb modellnek, mint a bővülés motorjának köszönhető, de rengeteget tettek a sikerért elkötelezett munkatársaink és az egyes piacokon helyt álló kereskedelmi partnereink is. Az első negyedév bíztató értékesítési és pénzügyi eredménye biztos alapot szolgáltat a további növekedéshez. Következő modellkampányunk az új ŠKODA KODIAQ bemutatójával indul majd."
A ŠKODA árbevétele 6,4 százalékkal nőtt és elérte a 3,379 milliárd eurót 2016. január és március között (2015. január - március: 3,175 milliárd euró). A cseh márka működési eredménye 30,2 százalékkal 315 millió euróra emelkedett (2015. január - március: 242 millió euró).

Az operatív árbevétel-arányos nyereségráta 9,3 százalékra nőtt a tavalyi év első negyedévében regisztrált 7,6 százalékról. A nagyobb jövedelmezőség elsősorban a modellösszetétel pozitív hatásainak és a kedvezőbb termékköltségeknek köszönhető.
"Az első negyedévben mutatott erős teljesítménynek köszönhetően a ŠKODA növekedése tovább folytatódik, a vállalat újra tanúbizonyságát adta a rá jellemző pénzügyi stabilitásnak és jövedelmezőségnek." - nyilatkozta Winfried Krause, a ŠKODA igazgatótanácsának pénzügyekért felelős tagja. "Annak ellenére, hogy a gazdasági környezet továbbra is rengeteg kihívást tartogat számunkra és néhány piacon kifejezetten nehéz a helyzet, építhetünk biztos pénzügyi alapjainkra." - tette hozzá Krause.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés