Erős, akár a medve – A ŠKODA nagy SUV-modelljének neve: Kodiaq

2016-05-06

 

A ŠKODA új nagyméretű SUV modelljének neve: Kodiaq. A név az Alaszka déli partjainál fekvő Kodiak-szigetről elnevezett kodiak medvére, írásmódja pedig a helyi alutiiq őslakosság nyelvére utal. A ŠKODA Kodiaq hivatalos bemutatója 2016 második felére várható, s a tervek szerint 2017 elején érkezik a piacra.

Az Alaszka déli partjainál elhelyezkedő, zord, ugyanakkor varázslatos tájjal rendelkező Kodiak sziget 14 000 lakosa mellett körülbelül 3500 kodiak medve él. Az alutiiq őslakosok nyelvén e medve a "taq uka 'aq" - a szóvégi "q" gyakori az állatnevek esetében. Ily módon írva új SUV modelljének nevét, a ŠKODA az alutiiq nyelv iránti tiszteletét is ki kívánja fejezni, a "q" pedig egyedi elnevezést kölcsönöz a ŠKODA egyéni stílusú újdonságának.

Nagy, erős és uralja a vad természetet - a névadó medve és a ŠKODA Kodiaq több közös erénnyel is rendelkezik. A ŠKODA új, 4,70 méter hosszú SUV modellje akár hét személy számára is kényelmes utazást kínál, miközben járt és járatlan utakon egyaránt kiválóan teljesít. A ragadozó rejtett ereje szintén jól érzékelhető a ŠKODA Kodiaq formavilágán: visszafogott, mégis erőtől duzzadó vonalai egyszerre sugároznak dinamikát, masszivitást és védelmező erőt.

A kodiak medve és a ŠKODA Kodiaq további közös vonása a családközpontúság. A hím medve felállva 3 métert magas, körülbelül 400 kg-ot nyom, és ezáltal az egyik legnagyobb és legerősebb barnamedve. Más fajtákkal ellentétben a kodak medvék békés társaséletet élnek, közösségeket alkotnak, megosztják tapasztalataikat és közösen játszanak. Egyes példányok még a legjobb lazaclelőhelyeiket is megosztják egymással, ahol ezek az intelligens állatok igazi Simply Clever megoldásokat alkalmaznak - akárcsak számos technikájukban a ŠKODA modelljei.

 

Egy napra megváltoztatta nevét Alaszka Kodiak szigetének azonos nevű városa a ŠKODA új nagy SUV modellje kedvéért, s KODIAK a múlt péntekre KODIAQ lett. Világméretű marketingakciója keretében a cseh autógyártó a név eredetét kutatta, új SUV modellje, a ŠKODA Kodiaq, az Alaszka déli partjainál fekvő sziget és a rajta élő medvék közötti kapcsolatot dokumentálva.

 

Az Alaszka állambeli sziget hatóságai is készséggel támogatták a ŠKODA széles körű marketingkampányát, és a ŠKODA Kodiaq kommunikációs startjához egy különleges akcióra is nagyvonalúan áldásukat adták. Helyi lakosok sokaságának segítségével a múlt péntek erejéig megváltoztatták, illetve leragasztották az utcanévtáblákat, a rendőr- és tűzoltóautók, valamint a halászhajók és a hirdetőtáblák feliratait, de a szóvégi "k" helyét még a város hivatalos internetes oldalán is "q" vette át e különleges névnap megünneplése alkalmából. A névváltoztatást a ŠKODA filmes csapata örökítette meg, a helyiek mindazon lelkesedésével és humorával együtt, amellyel - a polgármestertől a seriffen át, egészen a favágókig - részt vettek az akcióban.

Nem sokkal a ŠKODA KODIAQ szeptember elsejei világpremierje előtt a cseh gyártó bepillantást engedett az új SUV modelljének külső részleteibe. Ezek alapján jól látszik, hogyan emeli át a ŠKODA a márka kifejező formanyelvének elemeit a SUV kategóriába. A közelképek egyúttal kihangsúlyozzák a dizájn és a kivitel kompromisszumok nélküli magas színvonalát.

A ŠKODA KODIAQ azonnal mély benyomást kelt. A széles, háromdimenziós hűtőrács sajátos karakterével rögtön megragadja a figyelmet. A keskeny, letisztult fényszóróknak köszönhetően - melyek első ízben érhetők el tisztán LED technológiával is - a márka első nagyméretű SUV-ja összetéveszthetetlen látványt nyújt az utakon. Oldalról és hátulról is erőteljes: az ajtók atletikusan domborodnak, a csomagtérajtó kifejezően szoborszerű. A szériafelszereltség részei a LED technológiás hátsó lámpák, amelyek a ŠKODA jellegzetes C-formáját mutatják.

Tekintse meg az első videót a KODIAQ modellről és nyerjen bepillantást csodálatos dizájnjába még a szeptember 1-jei világpremier előtt!

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként a ŠKODA Kodiaq érkezéséről!

REGISZTRÁLOK A HÍRLEVÉLRE!
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés