A ŠKODA Superb Combi nyerte a kiemelkedő termékdizájnért járó Red Dot díjat

2016-05-02

-    A Red Dot Award nemzetközi zsűrije a ŠKODA Superb Combi érzelemgazdag, kifejező dizájnját díjazta
-    A legjobb formaterveknek járó díj is hangsúlyozza a ŠKODA új stílusának megragadó erejét
-    Kabaň, a ŠKODA vezető tervezője: "A ŠKODA autói a funkcionalitás és az esztétikum meggyőző egyensúlyával a jövőben is kiemelkednek a tömegből"


A "Red Dot Award" nemzetközi szakértőkből álló zsűrije az új ŠKODA Superb Combit nevezte meg győztesként a termékdizájn kategóriában. Így a hat hónapja bemutatott középkategóriás kombi a világ egyik leghíresebb és legrangosabb dizájnversenyének győztese is lett.

A ŠKODA zászlóshajójának kombi változata az esztétikum és a funkcionalitás tökéletes összhangjával hirdeti a márka mérnöki és formatervezői szakértelmét. A középkategóriás kombi megjelenése szenvedélyes, modern és érzelemgazdag. Kiemelkedően nagy belső terével, valamint a biztonságot szolgáló vezetői segédrendszereivel, kényelmével és innovatív connectivity-megoldásaival az új generációs Superb a középkategóriás autók legfelsőbb rétegébe került.

"Ezeknek a tulajdonságainak, szolgáltatásainak köszönhetően a Superb modellcsalád nagyszerűen startolt, egyformán jól fogadták a fogyasztók és a szaksajtó is. A kínálat csúcsát jelentő kombi most dinamizmusával, stílusos, magabiztos eleganciájával a Red Dot Design Awards nemzetközi szakértő-zsűrijét is meggyőzte.

"Nagyon örülünk, hogy a ŠKODA új modellkínálatának érzelemgazdag dizájnját ilyen jól fogadták a fogyasztók és a kereskedelmi szakemberek is - mondta a ŠKODA vezető formatervezője, Jozef Kabaň. - Manapság a mindennapi tárgyaknak már nemcsak a használhatósága, hanem az érzelmi kifejezőereje is fontos." "A ŠKODA autói a funkcionalitás és az esztétika meggyőző egyensúlyával a jövőben is kiemelkednek a kínálatból" - folytatta Kabaň.

Az új Superb Combi a ŠKODA új, expresszív formanyelvét bontja ki a középkategóriás kombi-szegmensben. Ugyanakkor a Superb Combi a kényelem és a tágas belső tér vonatkozásában is új dimenziókat nyit. 660 literes csomagtartójával a Superb kategóriájának legjobbjai közé tartozik. A hátsó ülések lehajtásával a csomagtér 1 950 literre növelhető. A hatalmas térkínálaton túl az autó a Simply Clever megoldások egész sorát nyújtja.
Dr. Peter Zec, a Red Dot Awards alapítója és igazgatója, kifejtette: "A Red Dot győztesei teljesítményükkel nemcsak kivételes kreatív képességeiket bizonyították, de azt is megmutatták, hogy a dizájn az innovatív termékmegoldások szerves része lett". Személyes véleménye az új díjnyertesről így szól: "Az új Superb sziluettje gyönyörű, ez egy csodálatos autó."

A Red Dot Award független szakértői testülete minden egyes pályaművet egyenként, személyesen, és a maga területén értékel, megadott kritériumok szerint. Ilyenek az innováció mértéke, a formaterv minősége, a funkcionalitás, a környezethez való illeszkedés. Az idén hatvanegyedik alkalommal átadott Red Dot díjat világszerte a legjobb minőségű termékdizájn védjegyének tekintik. Évente nagyjából 5 000 pályamű érkezik 50 országból, így ez az egyik legnagyobb dizájnverseny a világon. A zsűri független tervezőkből, formatervezést oktató tanárokból és erre szakosodott újságírókból áll. 2016-ban a zsűri már 41 tagú volt, ami több, mint e magas presztízsű díj történetében bármikor.

A ŠKODA kilencedik alkalommal kapja meg a Red Dot díjat. A patinás cseh márka első modellje, amely megkapta ezt a minőséget garantáló pecsétet, az Octavia Combi volt 2006-ban. 2013-ban a nagy múltú cég új, érzelemgazdag formanyelvét - amely a ŠKODA Rapid-nál is látható - első ízben jutalmazták Red Dot díjjal.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés