Rekord: 2016-ban 24. alkalommal lett a ŠKODA az IIHF Jégkorong-világbajnokság hivatalos főszponzora

2016-04-25

•    A ŠKODA 1993 óta az IIHF VB főszponzora
•    A nagy múltú cseh márka már az oroszországi döntő előtt hangulatba hozta a hokirajongókat
•    Erős elkötelezettség: a ŠKODA a jégkorong mellett a kerékpározást és az olimpiai játékokat is támogatja

A ŠKODA hazai piaca, a Cseh Köztársaság, kimondott hokinagyhatalom. A cseh autógyártó 25 évvel ezelőtt vált a Volkswagen Csoport tagjává, és idén 24. alkalommal lett az IIHF Jégkorong-világbajnokság hivatalos főszponzora. 1992-ben a ŠKODA az utolsó világbajnoki forduló prágai és pozsonyi járműszolgáltatójaként kezdte a támogatást. 1993 óta a márka hivatalos főszponzorként folyamatosan jelen volt minden IIHF Jégkorong-világbajnokságon.

A ŠKODA már az első, május 6-i mérkőzés előtt bemelegített az IIHF Jégkorong-világbajnokságra, látványos eseményekkel szórakoztatva a hokirajongókat. Ezek egyike április elején a szentpétervári jégkorongstadion újranyitási ünnepsége volt, amit a ŠKODA AUTO Russia támogatott. A Jubileumi Sportpalota Jégcsarnoka (Yubileyny Sports Palace Ice Arena) a VB két helyszínének egyike lesz, amely az átfogó felújítás után már új fényben ragyog. A megnyitó ünnepségen Oroszország és Norvégia nemzeti válogatottjai jó tempójú, barátságos mérkőzést játszottak egymással. A ŠKODA itt is közel volt a tűzhöz, hiszen az orosz importőr 2010 óta az orosz nemzeti jégkorong-válogatott hivatalos partnere.


Újabb pezsgő esemény volt Oroszországban, hogy a ŠKODA AUTO meghívta a "cool" sportág minden rajongóját egy nagy világbajnoki partira Szentpétervár szívébe. A hosszú járműparádén a cseh gyártó modelljei vonultak végig a Nyevszkij sugárúton - Oroszország egyik leghíresebb útján - át a Palota térre. A ŠKODA járművek mellett sok kiemelkedő jégkorongos személyiség is megjelent, többek között Alexander Judin, a 2002-es világbajnokság ezüstérmese, és Vladiszlav Kamenyev, Oroszország junior nemzeti válogatottjának kapitánya. A metropolisz lakói és a jéghokirajongók tömegei mindenütt éljenezték a parádét, ezzel téve teljessé a felejthetetlen eseményt. Mikor a menet végül megérkezett a szentpétervári Palota térre, a sportemberek és járművek felvonulását egy flash mobbal, egy mexikói hullámmal üdvözölték. A rendezvény végén a 2016-os IIHF Jégkorong-világbajnokságig tartó visszaszámolás jegyében sok ezer fehér léggömböt engedtek fel Szentpétervár egére.


Az idei IIHF Jégkorong-világbajnokságon összesen 16 csapat küzd meg a címért. A május 6-i nyitómeccsen a Cseh Köztársaság és az orosz házigazda válogatottja mérkőznek meg egymással a moszkvai Jégpalotában. Az IIHF világbajnokság találkozóit ezen a helyszínen, és a szentpétervári Jubileumi Sportpalotában fogják megtartani.


Jéghoki, kerékpározás és az Olimpia: a ŠKODA nagy hangsúlyt fektet a sportok támogatására. A ŠKODA hagyományosan sok sportágban érintett, amelyek közül a jégkorong, a kerékpározás és a motorsport jelentik a cég szponzori stratégiájának legfontosabb pilléreit. A ŠKODA 1992 óta az IIHF Jégkorong-világbajnokság partnere. A 2015-ös csehországi IIHF világbajnokság idején ŠKODA logók díszítették a cseh, a szlovák és az amerikai nemzeti válogatottak mezét és sisakját. Továbbá, a ŠKODA a Jégkorong Bajnokok Ligáját (CHL) is hivatalos szponzorként támogatja, valamint több jégkorongcsapat partnere is. A márka 2012 óta aktívan részt vesz a jelen és a jövő sztárjainak támogatásában. A ŠKODA Junior Jégkorong Kupa lehetőséget kínál a tehetséges fiataloknak, hogy megmutassák képességeiket.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés