Mérföldkő – Elkészült az egymilliomodik harmadik generációs ŠKODA Octavia

2016-04-04

› Hagyományokban gyökerező siker: 1996 óta összesen ötmillió, a harmadik nemzedékből pedig egymillió ŠKODA Octavia készült
› "A márka szíve": több mint ötven nemzetközi kitüntetés
› Nemzetközi siker: 2015-ben világszerte összesen 432 300 ŠKODA Octavia talált gazdára

Elkészült az egymilliomodik harmadik generációs ŠKODA Octavia. A jubileumi példány a ŠKODA székhelyén, Mladá Boleslavban gördült le a szerelőszalagról. 1996-os piaci bevezetése óta összesen már ötmillió Octavia készült. 

A ŠKODA legsikeresebb modellje "a márka szíve" - a ŠKODA Octavia. A jubileumi példány, egy holdfehér metál fényezésű Octavia Combi Scout modell, a ŠKODA székhelyén, Mladá Boleslavban gördült le a szerelőszalagról. A ŠKODA Octavia harmadik generációjából legyártott egymillió darab jól bizonyítja e modell sikerét a nemzetközi piacokon. Az Octavia mércéül szolgálhat kategóriájában, egyben minden idők eddigi legtágasabb, legpraktikusabb és legkényelmesebb Octaviája. E modell mindegyik másik modellnél jobban képviseli a márka dinamikus felemelkedését az elmúlt két évtized során. 1996-os piaci bevezetése óta összesen már ötmillió Octavia hagyta el a gyárat.

A ŠKODA Octavia harmadik generációja minden eddiginél sokoldalúbb autó, az Octavia Limousine és Combi egyaránt kapható első- és összkerékhajtással is. A ŠKODA Octavia RS minden idők leggyorsabb sorozatgyártású Octaviája, 2014-ben pedig a földgázüzemű ŠKODA Octavia G-TEC és a terepes képességekkel is rendelkező, sokrétűen használható ŠKODA Octavia Combi Scout is bemutatkozott. Európában az exkluzív stílusú ŠKODA Octavia L&K teszi teljessé a kínálatot.

Modellváltozatai széles körű kínálatával és kiemelkedő adottságaival az Octavia nemcsak az ügyfelek körében bizonyult népszerűnek, hanem a szaksajtó is nagyra értékelte a ŠKODA "bestsellerét". E modell több mint ötven nemzetközi díjban részesült az elmúlt évek során, miközben számos összehasonlító teszten végzett az élen.

Az Octavia harmadik nemzedéke 2013-ban érkezett a piacra, s legtöbbjük a ŠKODA székhelyén, Mladá Boleslavban működő üzemben gördült le a szerelőszalagról. A csehországi termelés mellett a ŠKODA Octavia Kínában, Oroszországban, Indiában és Kazahsztánban is készül. Kína a ŠKODA legnagyobb piacaként egyaránt meghatározó jelentőségű a márka és e modell számára, ahol 2014-ben jelent meg a ŠKODA Octavia. A népszerű középkategóriájú modellt azóta az SAIC Volkswagen ningbói üzemében gyártják.

Egyedül 2015-ben világszerte 432 300 Octavia talált gazdára, mintegy 11 százalékkal több, mint a megelőző év során. Az idei első két hónap alatt a ŠKODA 70 500 Octaviát szállított ki ügyfeleinek.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés